Șeful executivului de la Minsk, Serghei Rumas: Belarus va dona R.Moldova o instalație radiologică mobilă

  • 31 Octombrie 2018 09:54
 Șeful executivului de la Minsk, Serghei Rumas: Belarus va dona R.Moldova o instalație radiologică mobilă

Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, Belarus va dona Republicii Moldova o instalație radiologică mobilă, a anunțat marți, 30 octombrie, șeful executivului de la Minsk Serghei Rumas la întrevederea cu premierul Pavel Filip.

În cadrul întrevederii Pavel Filip a remarcat printre rezultatele colaborării bilaterale inaugurarea cursei aeriene directe între capitalele celor două țări, troleibuzele belaruse asamblate la Chișinău și instalațiile mobile belaruse de mamografie și radiografie, livrate anterior, se anunță în comunicat.

La rândul său, premierul belarus a menționat că în ultimul timp, ”relațiile bilaterale au devenit deosebit de strânse, fapt care denotă interesul pentru realizarea proiectelor comune”. Serghei Rumas a mai spus că instalația mobilă de radiografie, donată Rep. Moldova, va ajunge la Chișinău până la sfârșitul lunii noiembrie.

La finalul întrevederii, între Guvernele celor două state a fost semnat Acordul privind colaborarea în domeniul educației, care prevede acordarea de burse pentru studenții moldoveni și cooperarea în domeniul învățământului primar, universitar și de cercetare.

Sursa: Site-ul Guvernului RM

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău