Șeful DRRM, la inaugurarea Centrului de Informare al României ”Gheorghe Brătianu”: Principalul obiectiv este promovarea, în mediul universitar din R.Moldova, a valorilor românești comune, ca o componentă a dezvoltării culturii europene

  • 30 Noiembrie 2021 15:39
Șeful DRRM, la inaugurarea Centrului de Informare al României ”Gheorghe Brătianu”: Principalul obiectiv este promovarea, în mediul universitar din R.Moldova, a valorilor românești comune, ca o componentă a dezvoltării culturii europene

Șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, secretarul de stat Adrian Dupu și ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa Daniel Ioniță au fost prezenți astăzi, 30 noiembrie, la inaugurarea Centrului de Informare al României ”Gheorghe Brătianu” în sediul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității De Stat din Moldova.

„Este un proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, care asigură un mediu academic modern pentru studenții Universității. În aceste sens, a fost achiziționat echipamentul necesar bunei funcționări a Centrului în valoare de peste 100.000 RON”, a explicat secretarul de stat Adrian Dupu, potrivit unui comunicat al DRRM. 
 
Șeful DRRM a adăugat că principalele obiectivele ale înființării Centrului de Informare sunt promovarea, în mediul universitar din Republica Moldova, a valorilor românești comune, ca o componentă a dezvoltării culturii europene.
 
„Suntem bucuroși să fim alături de dumneavoastră în această instituție de învățământ românesc, unde se studiază valențele speciale ale relațiilor complexe dintre România și Republica Moldova. Dintre aceste valențe, educația joacă un rol important și, sperăm că acest centru dotat la standarde înalte, să vă ajute pe dumneavoastră și generațiile care vor urma să se conecteze mai bine la realitățile lumii moderne. Aici sunteți păstrători ai adevărului, sunteți cei care gândiți cu 2, 3, 5, 10 ani înainte și, totodată, sunteți cei care veți reprezenta întotdeaua acea coloană vertebrală, acel element tare, care trebuie să existe în orice societate. La mulți ani tuturor! La mulți ani, români, oriunde vă aflați! La mulți ani, România!”, a subliniat ambasadorul Daniel Ionita în discursul său.
 
Al patrulea astfel de proiect finanțat de România în Republica Moldova, Centrul de Informare “Gheorghe Brătianu” beneficiază, printre altele, de sisteme de videoconferințe și de automatizare complexă pentru desfășurarea activităților.
 
Spațiul inaugurat astăzi la Chișinău contribuie la informarea corectă despre realitățile din România, venind astfel în întâmpinarea interesului studenților și mediului academic din Universitatea de Stat din Moldova, una dintre cele mai importante universități din stânga Prutului.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău