Șeful Direcției juridice a Parlamentului, bănuit de trădare de patrie, va fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

  • 02 August 13:24
Șeful Direcției juridice a Parlamentului, bănuit de trădare de patrie, va fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Șeful Direcției Juridice a legislativului, Ion Creangă, va sta următoarele 30 de zile în arest preventiv în Penitenciarul 13. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis integral demersul procurorilor.

Pronunțarea încheierii a avut loc în lipsa învinuitului, care a invocat motive de sănătate.

În cazul celui de-al doilea învinuit, judecătorul de instrucție urmează să se pronunțe pe marginea solicitării de arest pe parcursul zilei de astăzi.

Amintim că, miercuri, 31 iulie, procurorii PCCOCS au anunțat reținerea a doi funcționari din Secretariatul Parlamentului și din Poliția de Frontieră, bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova în comunicarea lor cu angajatul unei ambasadei ruse de la Chișinău. Deși nu s-au dat nume, s-a aflat că este vizat și șeful Direcției juridice a Parlamentului, Ion Creangă. Potrivit oamenilor legii, faptele au avut loc începând cu anul 2023.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,09 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Fri
23
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău