Șeful Direcției Construcții și Drumuri din cadrul Consiliului raional Cahul, pe banca acuzaților

  • 05 Martie 11:53
Șeful Direcției Construcții și Drumuri din cadrul Consiliului raional Cahul, pe banca acuzaților

Cauza penală de învinuire a șefului Direcției Construcții și Drumuri din cadrul Consiliului raional Cahul (la moment suspendat din funcție) a ajuns în instanța de judecată. Procurorii au finalizat urmărirea penală și au trimis dosarul pentru examinare în fond. Cauza penală a fost pornită în noiembrie 2021 de către Centrul Național Anticorupție, în baza unui denunț, ulterior fiind conexate și alte cauze penale.

Potrivit probelor administrate, învinuitul, fiind administratorul unei întreprinderi specializată în domeniul construcțiilor, prin înșelăciune sau abuz de încredere, a încheiat contracte de investiții cu 4 persoane fizice, cauzându-le un prejudiciu material de aproximativ 2 milioane de lei.

Acesta riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani. De asemenea, a fost aplicat sechestru pe bunurile deținute în proprietate și în calitate de beneficiar efectiv de către învinuit, în valoare de peste 2 150 000 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău