Șeful diplomației UE se îndreaptă spre Kiev: „Trebuie să facem mai mult pentru că Ucraina trebuie să învingă”

  • 05 Februarie 18:10
Șeful diplomației UE se îndreaptă spre Kiev: „Trebuie să facem mai mult pentru că Ucraina trebuie să învingă”

Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, se îndreaptă spre Ucraina, reiterând apelurile pentru acordarea de ajutor suplimentar pentru această țară devastată de război, relatează The Telegraph.

Vizita sa are loc pe fondul unor eforturi internaționale reînnoite pentru a ajuta Ucraina să își refacă armele pentru a lupta împotriva invaziei rusești, care se apropie de cea de-a doua aniversare.

„Sunt în drum spre Kiev”, a declarat Borrell reporterilor la Varșovia, făcând o escală înainte de vizita în Ucraina.

Liderii UE au convenit joi să acorde un ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina pe o perioadă de patru ani, într-o acțiune pe care au salutat-o ca fiind un mesaj puternic către Rusia, după ce au depășit opoziția liderului ungar Viktor Orban.

Borrell a declarat că un nou impuls pentru înarmarea Ucrainei este necesar pentru ca aceasta să „învingă invazia” și a îndemnat cei 27 de membri ai UE să ofere „tot ce este necesar”.

„Nu este doar o chestiune de timp. Este o chestiune de cantitate și calitate a livrărilor noastre. Și, cu siguranță, trebuie să facem mai mult și mai repede pentru că Ucraina trebuie să învingă”, a declarat Borrell.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău