Șeful diplomației ucrainene cere mai multe arme pentru Ucraina

  • 11 Septembrie 2022 12:05
Șeful diplomației ucrainene cere mai multe arme pentru Ucraina

Ucraina poate învinge forțele Moscovei, dar Kievul are nevoie de mai multe arme de la partenerii săi, a declarat ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, relatează Digi24.

Kuleba a făcut această  declarație după ce Moscova și-a abandonat principalul bastion din nord-estul Ucrainei, orașul Izium, după o înaintare rapidă a forțelor ucrainene. Șeful diplomației ucrainene care a avut o conferință de presă cu omologul său german Annalena Baerbock, a spus că unii aliați au ezitat inițial să trimită arme, invocând riscul de a-l antagoniza pe președintele rus Vladimir Putin.

„Acum, slavă Domnului, nu mai auzim acest argument. Am demonstrat că suntem capabili să învingem armata rusă. Facem asta cu armele care ni s-au dat”, a spus el. „Așa că repet: cu cât primim mai multe arme, cu atât mai repede vom câștiga și cu atât mai repede se va termina acest război”, a continuat Kuleba.

Berlinul a șovăit mult înainte să trimită obuziere autopropulsate în Ucraina. Kievul cere cu insitență și tancuri de luptă Leopard, vehicule de luptă de infanterie Marder și tancuri antiaeriene Gepard.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău