Șeful diplomației franceze va face o vizită în zona de excludere de la Cernobîl

  • 01 Iunie 2019 11:11
Șeful diplomației franceze va face o vizită în zona de excludere de la Cernobîl

Ministrul afacerilor externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, va vizita, sâmbătă, zona de excludere de la Cernobîl, instituită în jurul centralei nucleare și a teritoriilor puternic contaminate după accidentul din 26 aprilie 1986, scrie publicația ucraineană Evropeiska Pravda.

Jean-Yves Le Drian și-a anunțat vizita la Cernobîl, după o întâlnire pe care avut-o vineri, la Kiev, cu noul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Vreau să vă informez că sâmbătă voi merge la Cernobîl. A trecut mult timp de când un reprezentant al unui guvern străin nu a mai vizitat acest oraș și zona de excludere. Merg acolo pentru a evalua stadiul implementării proiectului de reabilitare și conservare a centralei nucleare de la Cernobîl", a detaliat ministrul de externe francez, la ieșirea din sediul Administrației Prezidențiale de la Kiev.

Evropeiska Pravda menționează Franța a ajutat Ucraina să construiască un imens sarcofag menit să izoleze reactorul nuclear 4 al centralei de la Cernobîl, care a explodat în urmă cu 33 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău