Șeful CIA acuză Moscova că a încercat în repetate rânduri să influențeze alegerile din diferite țări europene

  • 06 Ianuarie 2017 08:25
Șeful CIA acuză Moscova că a încercat în repetate rânduri să influențeze alegerile din diferite țări europene

În ultimii ani, Rusia a încercat în repetate rânduri să influențeze rezultatul alegerilor din diferite țări europene, susține directorul CIA, John Brennan, în a doua parte a unui interviu acordat televiziunii PBS.

Potrivit lui Brennan, amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA nu este un fenomen cu totul nou și izolat. Șeful CIA a declarat că autoritățile ruse folosesc politicieni corupți și finanțeaza partide politice și grupuri care susțin punctele ruse de vedere, pentru a manipula procesul politic, transmite Pagina de Rusia.ro

Brennan a remarcat faptul că, în viitorul apropiat, vor avea loc alegeri în Franța, Germania și alte câteva țări europene și SUA nu pot ignora posibilitatea intervenției Rusiei, ținând cont de propria experiență.

În același timp, șeful CIA a spus că speră ca, în următorii câțiva ani, relațiile dintre Moscova și Washington să se imbunatateasca, deoarece acestea sunt extrem de importante pentru menținerea stabilității în lume.

Brennan nu eset primul oficial din comunitatea de informatii care exprima îngrijorări cu privire la o posibilă influență rusească asupra rezultatului alegerilor din Europa. Astfel, în decembrie, serviciile secrete ale Germaniei au declarat că Rusia urmărește o campanie de propagandă și dezinformare care vizează destabilizarea societății germane, precum și punerea în aplicare a unor atacuri cibernetice direcționate împotriva forțelor politice ale țării. La începutul lunii noiembrie, despre faptul ca Federația Rusă ar putea încerca să influențeze alegerile parlamentare din Germania, cu ajutorul unor atacuri ale hackerilor sau dezinformari, a vorbit și cancelarul Angela Merkel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
22
Sat
22
Sun
23

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău