Șefii diplomațiilor din statele membre UE se reunesc astăzi, 18 octombrie la Luxemburg

  • 18 Octombrie 2021 09:08
Șefii diplomațiilor din statele membre UE se reunesc astăzi, 18 octombrie la Luxemburg

Șefii diplomațiilor din statele membre UE se reunesc astăzi la Luxemburg. Potrivit AGERPRES, principalele subiecte de pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe vor fi relațiile UE cu statele din regiunea Golfului, precum și perspectivele Parteneriatului Estic (PaE).

Miniștrii europeni de Externe vor avea și un prim schimb de opinii cu privire la viitorul Summit al PaE care va avea loc la 15 decembrie. Potrivit Ministerului de, Externe al României, șeful diplomației de la București Bogdan Aurescu va sublinia importanța strategică a reuniunii, în cadrul căreia vor avea loc discuții aprofundate cu privire la viziunea de dezvoltare post-2020 a PaE și provocările la care trebuie să răspundă statele partenere din Vecinătatea Estică, în contextul pandemiei de COVID-19 și al situației de securitate din regiune.

El va evidenția și importanța susținerii perspectivei europene a partenerilor, cu luarea în considerare a voinței exprimate de cele trei state asociate, Republica Moldova, Georgia, Ucraina, pentru o cooperare avansată cu UE, fără a afecta caracterul incluziv al Parteneriatului Estic. În contextul existenței unor conflicte prelungite pe teritoriul a cinci din șase state partenere, ministrul va puncta sprijinul României pentru dezvoltarea dialogului și cooperării în domeniul securității.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău