Șefa statului a participat la lansarea apelului investițional pentru suplinirea finanțării pentru COVAX

  • 15 Aprilie 19:12
Șefa statului a participat la lansarea apelului investițional pentru suplinirea finanțării pentru COVAX

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la un eveniment global online important, la invitația Alianței pentru Vaccinare (GAVI). E vorba de lansarea apelului investițional pentru suplinirea finanțării pentru platforma COVAX, inițiativă ce oferă donații importante de vaccin pentru 92 de state cu venituri reduse în cadrul pandemiei de Covid-19, relatează serviciul de presă al instituției prezidențiale.

„Am cerut sprijinul comunității pentru extinderea ofertei platformei peste 20% din necesitățile naționale ale statelor beneficiare. Am solicitat totodată sprijinul pentru negocierea cumpărării vaccinului direct de la producători, cu participarea COVAX, printr-un mecanism de împărțire a costurilor care ne-ar garanta un preț avantajos”, a spus doamna Maia Sandu.

La eveniment au participat șefi de state și guverne, conducători ai companiilor farmaceutice și organizațiilor internaționale, manageri ai fundațiilor de caritate și lideri de opinie mondiali. Participanții s-au angajat să contribuie cu peste 2 miliarde de dolari suplimentari pentru sprijinirea activității COVAX, care salvează vieți în toată lumea.

„Moldova este prima țară din Europa care a primit donații de vaccin pe platforma COVAX, ceea ce ne-a permis să avansăm în vaccinarea medicilor și personalului din prima linie și să continuăm cu vaccinarea profesorilor, polițiștilor, persoanelor expuse riscurilor sporite și a vârstnicilor”, a menționat președinta Maia Sandu.

Platforma COVAX a fost lansată anul trecut de Alianța pentru Vaccinare GAVI, Coaliția pentru Inovații în Pregătirea de Epidemii (CEPI), alături de Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF, și este finanțată prin contribuțiile a peste 60 de țări, fundații și donatori privați din toată lumea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
31,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Fri
24
Sat
21
Sun
23
Mon
26
Tue
26

Curs oficial BNM 05 August 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1695 -0.0820
USD 17.8563 -0.0224
RON 4.3040 -0.0169
UAH 0.6631 -0.0034
RUB 0.2450 -0.0005
Arhivă Radio Chișinău