Șefa statului a avut o întrevedere cu Nanci Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

  • 06 Decembrie 2022 08:48
Șefa statului a avut o întrevedere cu Nanci Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat luni, 5 decembrie, la Washington cu Nanci Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite. Cele două oficiale au vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină Moldova și întreaga noastră regiune din cauza războiului Rusiei contra Ucrainei, și despre soluțiile pe care încercăm să le găsim pentru a face față actualelor crize.

 
Am subliniat importanța sprijinului SUA pentru consolidarea democrației în țara noastră și pentru avansarea reformelor, în special după ce am devenit stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Am vorbit, de asemenea, despre riscurile de securitate regională și despre impactul crizei energetice asupra cetățenilor noștri și a economiei țării, și am spus că parteneriatul american este esențial pentru a le face față”, a spus Președinta Maia Sandu.
 
Pe finalul întrevederii, lidera de la Chișinău i-a transmis Președintei Nanci Pelosi aprecierea pentru experiența sa de peste trei decenii în politica americană, timp pe care l-a dedicat protecției și consolidării democrației în lume.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Sun
-2
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-2
Arhivă Radio Chișinău