Șefa diplomației germane vrea o decizie rapidă în problema livrării de tancuri de luptă Ucrainei

  • 15 Septembrie 2022 14:59
Șefa diplomației germane vrea o decizie rapidă în problema livrării de tancuri de luptă Ucrainei

Șefa diplomației germane Annalena Baerbock a declarat joi, 15 septembrie, că dorește o decizie rapidă asupra eventualei livrări de către Berlin a unor tancuri de luptă cerute de Ucraina, informează AFP.

Cancelarul federal german Olaf Scholz este criticat în Ucraina, dar și în cadrul coaliției sale, pentru presupusele sale reticențe în a livra tancuri de luptă Kievului, în plină contraofensivă împotriva forțelor ruse.

Aceste livrări, în special de tancuri Leopard-2, ar ajuta "în mod evident foarte clar" la "salvarea de vieți omenești", a subliniat ministrul ecologist pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„O politică externă ghidată de drepturile omului" trebuie "să se întrebe în mod constant cum am putea ajuta la eliberarea și mai multor sate și prin urmare la salvarea de vieți" datorită unor noi livrări, a spus Annalena Baerbock.

Astfel de livrări ar urma, potrivit șefei diplomației germane, să fie decise "în cadrul unei coaliții și la nivel internațional".

Însă în „faza decisivă în care se află în prezent Ucraina, nici eu nu cred că aceasta este o decizie care trebuie întârziată foarte mult", a spus Baerbock, care a efectuat sâmbătă o a doua vizită la Kiev.

Șefa diplomației germane a explicat de asemenea că dorește să discute cu industria de armament despre posibilitatea de a crea linii de producție pentru muniții lipsă, de exemplu pentru tancurile de apărare aeriană Gepard.

Întrebat despre această problemă, ministrul german al economiei Robert Habeck, a afirmat la rândul său, joi, că guvernul intenționează să "livreze mai multe arme".

„Alte arme vor fi trimise în Ucraina, arme adecvate în funcție de evoluția războiului", a spus el în timpul unei reuniuni a miniștrilor comerțului din G7, care se desfășoară în regiunea germană Brandeburg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău