Șefa Comisiei Europene, întâlnire cu tineri activiști de mediu pentru a vorbi despre renunțarea la sursele de energie din Rusia

  • 27 Martie 2022 17:38
Șefa Comisiei Europene, întâlnire cu tineri activiști de mediu pentru a vorbi despre renunțarea la sursele de energie din Rusia

Activiștii – inclusiv un refugiat ucrainean – au discutat cu von der Leyen despre accelerarea trecerii UE către surse regenerabile, provocările implicate de a convinge state membre reticente, cum ar fi Ungaria, să susțină embargoul rusesc asupra petrolului și au discutat provizoriu să se reîntâlnească la o conferință din aprilie, scrie ziare.com.

Potrivit sursei citate, aceasta este a treia întâlnire dintre mișcare și von der Leyen de la înființarea acesteia în 2018 și vine după ce activiștii FFF s-au întâlnit săptămâna trecută cu europarlamentarii conservatori polonezi pentru a discuta despre embargoul rusesc asupra petrolului, răsturnând o rivalitate de lungă durată între cele două părți. De asemenea, are loc după negocierile dintre liderii UE privind renunțarea la combustibili rusești la un summit din timpul Consiliului European, care a dus vineri la un acord UE-SUA pentru a crește importurile blocului european de gaz natural lichefiat din SUA.

„A fost incredibil de interesant să o auzim că s-a angajat ferm să renunțe la combustibilii fosili”, a spus Dominika Lasota, o activistă de 20 de ani din Polonia, despre întâlnirea cu von der Leyen. „Ea consideră că acum este probabil momentul să abandonăm în sfârșit sursele distructive de energie”.

„Trebuie să stabilim o nouă normalitate... și să ne asigurăm că atunci când ultima bombă va cădea asupra Ucrainei, aceasta va însemna și sfârșitul sistemului de combustibili fosili care a stat la baza crizei”, a spus Lasota, citată de politico.eu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău