Sediul NASA va primi numele primei femei de culoare care a lucrat ca inginer la agenția spațială americană

  • 25 Iunie 2020 15:11
Sediul NASA va primi numele primei femei de culoare care a lucrat ca inginer la agenția spațială americană

Sediul din Washington al NASA va fi redenumit și va primi numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenția spațială americană, Mary Jackson, a anunțat miercuri administratorul său general, citat de AFP, preluat de Agerpres.


"Mary W. Jackson a făcut parte dintr-un grup de femei foarte importante, care au ajutat NASA să trimită cu succes astronauți americani în spațiu", a declarat Jim Bridenstine într-un comunicat.

În 1958, Mary Jackson a devenit prima femeie de culoare care a lucrat ca inginer în aeronautică pentru agenția spațială americană. Ea este autoarea a numeroase studii, mai ales despre zborurile supersonice.

 Administratorul NASA s-a angajat să continue activitatea de subliniere a eforturilor depuse de angajatele sale femei, afro-americane și persoane cu diverse origini rasiale, "care au permis NASA să scrie istoria unor explorări reușite".

În fața presiunii străzii și a rețelelor de socializare, în contextul unor manifestații istorice, companiile și instituțiile americane au început un amplu proces de introspecție care vizează locul oferit populației afro-americane în societate și rasismul sistemic care o afectează și care perpetuează inegalitățile.

Anul trecut, NASA a redenumit strada pe care se află sediul său - "Hidden Figures Way" - în onoarea a trei matematiciene de culoare (Mary Jackson, Katherine Johnson și Dorothy Vaughan), a căror activitate, documentată în filmul "Hidden Figures" (2016), s-a dovedit extrem de prețioasă pentru cucerirea americană a spațiului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău