Ședință matinală la Guvern | Încep negocierile pentru semnarea a trei acorduri de finanțare cu Uniunea Europeană

  • 23 Iulie 2019 07:49
Ședință matinală la Guvern | Încep negocierile pentru semnarea a trei acorduri de finanțare cu Uniunea Europeană

Guvernul a aprobat în această dimineață inițierea negocierilor pentru semnarea a trei acorduri de finanțare cu Uniunea Europeană, dar și alte organizații internaționale, în valoare totală de aproape 44 de milioane de euro.

Primul acord ține de susținerea supremației legii, prevenirea și combaterea corupției. Este vorba despre un grant în valoare de 8,5 milioane de euro. Banii  vor fi acordați pentru a spori participarea cetățenilor la nivel decizional, în special la nivel local, finanțarea Agenției de Recuperarea Bunurilor Infracționale, îmbunătățirea mecanismului de verificare a averilor, asistență tehnică pentru identificarea riscurilor de corupție, în special a corupției mari. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 5 ani.

Cel de-al doilea acord presupune susținerea economică inclusivă a regiunilor focale ale Republicii Moldova. Este vorba de regiunile Cahul și Ungheni. Banii vor fi alocați pentru îmbunătățirea standardelor de viață în aceste regiuni, în particular -  crearea de noi oportunități de angajare. Costul proiectului, care va avea o durată de șase ani, este de 23,5 milioane de euro.

Al treilea acord are ca obiectiv suport pentru participarea R.Moldova la mai multe programe europene în domeniul științei, sănătății și combaterea violenței domestice. Costul total al Acordului de finanțare este de 10,7 milioane de euro.

Premierul Maia Sandu a precizat că acordurile vor fi semnate în următoarele zile, precizând că în toate trei cazuri este vorba de granturi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău