Ședință de urgență, convocată de premier, în legătură cu ninsorile. Informațiile de ultimă oră oferite de autorități

  • 23 Martie 2018 19:36
Ședință de urgență, convocată de premier, în legătură cu ninsorile. Informațiile de ultimă oră oferite de autorități

Premierul Pavel Filip a convocat în seara zilei o ședință de urgență în legătură cu vremea rea.

Celula de Criză din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost reactivată în această după-amiază în condițiile ninsorilor abundente care au căzut în centrul și sudul Republicii Moldova. Șeful executivului a solicitat ca serviciile speciale să conlucreze cu autoritățile locale în regiunile care se află sub cod galben de ninsori puternice. „Până la ora 22, precipitațiile vor cădea abundent, iar după miezul nopții vor scădea din intensitate. Intemperiile au fost provocate de un ciclon sudic ce vine dinspre Marea Mediterană. Acesta a luat cu el o furtună de praf din Africa de Nord, motiv pentru care în mai multe regiuni din sud s-a înregistrat căderi de zăpadă de o nuanță brună-gălbuie.  Este un fenomen natural, nu este o poluare accidentală de natură tehnogenă”, a precizat Violeta Balan.

Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general – maior Mihail Harabagiu, în toate autoritățile publice locale a fost convocate celulele de criză la Cahul și Comrat, din sudul Republicii Moldova, unde se înregistrează precipitații abundente

„Două sate din Cantemir sunt blocate”, precum și satul Leuntea Căușeni, a anunțat Mihail Harabagiu. Potrivit șefului Inspectoratului pentru situații de urgență nu s-au înregistrat deconectări  electrice.

Salvatorii și pompierii au intervenit astăzi pentru a debloca accesul către patru localități din raionul Cantemir, unde drumurile locale erau impracticabile. De asemenea, s-a intervenit la deblocarea mijloacelor de transport. În localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, pompierii au deblocat o ambulanță, care urma să ajungă la un pacient. Salvatorii au intervenit pe mai multe trasee din raioanele Comrat, Cantemir, Anenii-Noi, Vulcănești, Hâncești și Cahul.

Posturile vamale sunt funcționale, a anunțat șeful Serviciului Vamal. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să evite deplasările în sudul și centrul țării în scopul evitării situațiilor excepționale. În caz de urgență apelați serviciile 901, 902 și 903.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău