Ședință de urgență, convocată la Guvern în legătură cu pericolul de inundații într-un raion

  • 24 Mai 2019 09:29
Ședință de urgență, convocată la Guvern în legătură cu pericolul de inundații într-un raion

O ședință de Guvern a fost convocată, ieri seara, de premierul Pavel Filip în legătură cu pericolul inundațiilor în urma ploilor abundente în raionul Ștefan Vodă în special, în localitățile din zona limitrofă a râului Nistru

Astfel, din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe râul Nistru în zona respectivă. Potrivit unui comunicat al Guvernului, la Palanca deja au fost demarate lucrările de fortificare a digurilor de protecție și urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și  în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari, și Talmaza. Reprezentanții Executivului mai precizează că au fost create Comisii excepționale locale în toate satele în care există riscul unor inundații. Cel mai deteriorat este digul dintre satele Tudora și Crocmaz.

Premierul Peval Filip a solicitat să fie mobilizate și forțele necesare din rândul efectivului armatei și carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparație și întărire a digurilor de protecție, astfel încât acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă.

În total, vor fi mobilizate 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială. Mâine dimineața, celula de criză se va întruni în ședință pentru a planifica intervențiile și acțiunile care urmează a fi întreprinse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău