Ședința de judecată în cazul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă a fost amânată

  • 28 Noiembrie 2017 16:24
Ședința de judecată în cazul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă a fost amânată

Ședința de judecată în cazul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, la care urma să fie audiat fostul șef de la Direcția Transporturi, Igor Gamrețchi, condamnat în același dosar al parcărilor cu plată, a fost amânată marți, 28 noiembrie, la cererea avocaților.

Procurorul Dumitru Robu care instrumentează cazul a acuzat din nou apărarea de tergiversarea procesul de judecată.

„Avocații au cereri înaintate intenționat, astăzi au cerut anularea ședinței. Argumentele aduse de partea apărării nu sunt decât o tărăgănare intenționată a examinătii procesului penal (...) Astăzi urma să examinăm cauza penală în fond, cu audierea martorilor. Igor Gamrețchi urma să fie audiat astăzi.  În cadrul urmării penale el a făcut declarații sub jurământ. Urmează să facă declarații și în judecată. Sunt cinci martori în dosar”, a spus  procurorul Dumitru Robu.

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că instanța ar trebui mai întâi să examineze toate cererile depuse de avocați, apoi să se treacă la examinarea în fond a cauzei penale.

„Instanța în ședința precedentă s-a adresat Curtea Supremă de Justiție pentru a-i se spune cum să procedeze. Sunt cereri depuse acum jumătate de an de avocați, care încă nu sunt examinate. Nu poți trece la fond, până nu rezolvi chestiunile de procedură. El ne acuză de tergiversare, dar ei singuri au creat aceste probleme. Este o simulare a aplicării legii. Judecătorul a spus că are nevoie de aviz de la CSJ pentru a i se spune cum să procedeze cu cererile depuse de avocați. Dosarul este gol, nu are conținut”, a declarat presei Dorin Chirtoacă.

Referitor faptul că fostul său subaltern, Igor Gamrețchi, urmează să depună mărturii împotriva lui, Dorin Chirtoacă a subliniat că „persoanele învinuite în același dosar nu poate fi martori”.

Fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind învinuit de trafic de influenţă, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari, în dosarul parcărilor cu plată. În același dosar este vizat şi primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

În acest dosar figurează și omul de afaceri, Alexander Pinchevsky, precum şi fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco, care a fost responsabil de selectarea companiei pentru amenajarea parcărilor cu plată, dar şi trei şefi de companii de parking.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
3 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,1 m/s
Tue
6 °C
Wed
4 °C
Thu
3 °C
Fri
5 °C
Sat
9 °C

Curs oficial BNM 09 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3318 -0.0537
USD 17.4278 -0.0500
RON 4.0444 -0.0133
UAH 0.7347 0.0018
RUB 0.2735 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău