Ședința Curții de Apel la care sunt examinate cererile mai multor concurenți electorali împotriva hotărârii CEC privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare, întreruptă din nou

  • 10 Iunie 2021 17:17
Ședința Curții de Apel la care sunt examinate cererile mai multor concurenți electorali  împotriva hotărârii CEC privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare, întreruptă din nou

Ședința Curții de Apel la care sunt examinate demersurile mai multor concurenți electorali împotriva hotărârii Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare a fost întreruptă din nou.

De această dată, reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor, Dorin Chirtoacă a depus o cerere de recuzare a tuturor celor trei membri ai completului de judecată.

Un alt complet de judecată, format din trei judecători, examinează demersul depus de Dorin Chirtoacă.

Amintim că astăzi PAS și Platforma DA au mai depus o cerere de recuzare a doi judecători, dar solicitarea a fost respinsă.

Șase concurenți electorali au contestat hotărârile CEC privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare. Este vorba de Blocul electoral Renato Usatîi, PAS, Platforma DA, PUN, AUIR și Partidul Democrația Acasă. Amintim că inițial CEC a decis deschiderea a 139 de secții de votare, iar ulterior, printr-o altă hotărâre a dispus deschiderea a 146 de secții. Contestatarii cer deschiderea a mai mult de 190 de secții, așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău