Ședință comună a Guvernelor Sloveniei și Serbiei

  • 01 Februarie 2018 17:37
Ședință comună a Guvernelor Sloveniei și Serbiei

La Brdo, lângă Kranj (Slovenia), a avut loc cea de a patra ședință comună a Guvernelor Serbiei și Sloveniei, prezidată de cei doi premieri, Ana Brnabic și Miro Cerar.

La ședință au fost analizate proiecte comune și noi posibilități de investiții, s-a discutat despre situația din regiune și a continuat dialogul privind succesiunea, respectiv împărțirea proprietăților fostei Iugoslavii. După ședința comună, reprezentanții celor două guverne au încheiat patru noi acorduri de cooperare. Ministrul sârb al muncii, Zoran Djordjevic, și omologul său sloven, Anja Kopac Mrak, au semnat Acordul care reglementează angajarea cetățenilor sârbi în Slovenia și Acordul privind cooperarea în domeniul securității și protecției muncii. Miniștrii culturii, Vladan Vukosavljevic și Anton Persak, au semnat o scrisoare de intenție privind colaborarea Sloveniei și Serbiei în domeniul industriei cinematografice. Planul consultărilor de lucru între ministerele de externe ale Sloveniei și Serbiei a fost semnat de șeful diplomației slovene, Karl Erjavec, și secretarul de stat din Ministerul sârb de Externe, Veljko Odalovic.

Agenda acestei vizite oficiale prevede și o întâlnire a premierului Serbiei, Ana Brnabic, cu președintele Sloveniei, Boruth Pahor, și organizarea unui Forum de afaceri sloveno-sârb, la care vor participa cei doi premieri. În comunicatul de presă dat publicității de Guvernul Sloveniei se apreciază că datorită acestui mod de colaborare în domeniul comerțului, serviciilor, turismului și fluxului de investiții între state se observă o creștere a cooperării economice bilaterale și se pot identifica noi perspective pentru colaborarea în domeniul infrastructurii, energiei și surselor regenerabile.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău