Ședința CMC a fost amânată. Consilierii socialiști și ai Partidului Șor nu s-au prezentat

  • 07 Iunie 2021 12:59
Ședința CMC a fost amânată. Consilierii socialiști și ai Partidului Șor nu s-au prezentat

Ședința Consiliului municipal Chișinău (CMC), convocată la solicitarea a 1/3 din numărul aleșilor locali, nu a avut loc în lipsă de cvorum. La ședință nu s-au prezentat consilierii Partidului Socialiștilor și ai Partidului „Șor”. Pe ordinea de zi a fost un singur subiect, cu privire la desemnarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai Biroului Electoral al Secțiilor de Votare (BESV) din sectoarele municipiului Chișinău.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase,  a declarat că includerea unor persoane și eliminarea altora din listele membrilor BESV, „făcute la discreția socialiștilor, prin persoana primarul capitaliei, Ion Ceban”, e un atac direct la democrație, care trebuie condamnat. „Noi am făcut o sesizare penală în acest sens. La următoarea ședință, pe lângă subiectul cu privire la desemnarea candidaturilor pentru funcțiile de membri ai BESV. propunem să examinăm și subiectul cu privire la anularea dispoziției cu privire la impozitul pe imobil în capitală”, a spus Andrei Năstase.

Vasile Grădinaru, consilier PAS, a remarcat că pentru ședința de azi a fost transmis consilierilor un documentul în care se regăsesc circa 130 de persoane care urmează sa fie excluși din BESV, deși aceștia, ani la rând, au organizat corect scrutinele. Totodată, Vasile Grădinaru a subliniat necesitatea ca, la următoarea ședință, să se reexamineze subiectul cu privire la creșterea impozitul pe imobil, „cea mai mare problemă cu care se confruntă azi chișinăuienii”.

Cei prezenți au semnat demersul de convocare a următoarei ședințe pentru data de 15 iunie, la ora 10.00. Pe ordinea de zi vor figura mai multe subiecte, inclusiv anularea dispoziției cu privire la creșterea impozitul pe imobil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău