Ședință AMÂNATĂ. Igor Popa: Vlad Filat suferă de otită cronică

  • 02 Februarie 2016 18:27
Ședință AMÂNATĂ. Igor Popa: Vlad Filat suferă de otită cronică

Ședința de judecată în cazul fostului premier Vlad Filat, a fost amânată, pentru că inculpatul nu s-a prezentat.

Avocatul său, Igor Popa, a declarat că Vlad Filat are probleme de sănătate, suferind de otită cronică și de aceea nu s-a putut prezenta în instanță. La această etapă a examinării dosarului, ședința de judecată nu se poate desfășura fără prezența inculpatului, a precizat avocatul.

Igor Popa a mai spus că lui Vlad Filat deocamdată nu i-a fost citit rechizitoriul, pentru că o parte din documente sunt în limba engleză. Avocatul nu a explicat de ce, argumentând că este vorba despre secretul investigației.

”Referitor la rechizitoriu este foarte straniu, pentru că o bună parte din rechizitoriu este în limba engleză, nu a fost tradus. Multe materiale care sunt acolo trebuie explicate de procurori. Noi vom solicita neapărat ca învinuirea să fie explicată în detalii. Vlad Filat are și el multe întrebări pentru partea acuzării, urmează să fie clarificate în ședințele ulterioare”, a declarat Igor Popa.

Avocatul Igor Popa a mai declarat că a depus plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, dar nu a primit încă un răspuns referitor la admisibilitatea dosarului. Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru data de 17 februarie.

Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, în urma unui denunț al omului de afaceri Ilan Shor, primar al orașului Orhei, potrivit căruia fostul premier ar fi estorcat de la el 250 de milioane de dolari. Vlad Filat a respins acuzațiile, declarând că este victima unei răfuieli politice în spatele căreia ar sta omul de afaceri Vlad Plahotniuc, vicepreședinte al Partidului Democrat.

Procurorul care instrumentează cazul, Adriana Bețișor, a declarat anterior că deține dovezi care ar demonstra ca Vlad Filat ar fi primit suma de 800 de milioane de lei și, ca urmare, i-au fost înaintate două capete de acuzare, care sunt acum pe rol în instanță. Pedeapsa maximă pe care o riscă fostul premier, în cazul în care va fi găsit vinovat, este de 22 de ani de închisoare.

Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie 2015, după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea de deputat.  Ex-premierul se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chișinău.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău