Securitatea informațională a fost discutat de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu experții Comisiei de la Veneția

  • 23 Septembrie 09:57
Securitatea informațională a fost discutat de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu experții Comisiei de la Veneția

Subiectul securității informaționale a fost discutat ieri la întrevederea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu membrii delegației Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), care se află în aceste zile în vizită la Chișinău. Discuțiile au vizat modificările la Codul serviciilor media audiovizuale, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Parlamentului a menționat că modificările legislative au fost îndreptate inclusiv împotriva propagandei militariste agresive, pentru a proteja spațiul audiovizual național și a asigura securitatea informațională a cetățenilor.

„În situația în care se află Republica Moldova în prezent – cu un război al Federației Ruse în Ucraina; cu peste jumătate de milion de cetățeni ucraineni care au traversat țara noastră, de datoria noastră a fost de a interveni legislativ pentru a opri propaganda. Nu pot fi difuzate programele audiovizuale care, indiferent de proveniența lor, justifică războaiele de agresiune, neagă crimele de război și crimele împotriva umanității sau incită la ură”, a afirmat șeful Legislativului în cadrul întrevederii.

Președintele Parlamentului a subliniat că autoritățile au misiunea de a asigura în continuare un spațiu informațional obiectiv, pentru ca cetățenii să poată să analizeze lucrurile pornite de la informații obiective, nu de la propagandă și surse false.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
18,29
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
20
Fri
19
Sat
23
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău