Securitatea energetică a Republicii Moldova a fost subiectul discuției vicepremierului Andrei Spînu în cadrul videoconferinței cu șefii misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova

  • 29 Octombrie 2022 08:38
Securitatea energetică a Republicii Moldova a fost subiectul discuției vicepremierului Andrei Spînu în cadrul videoconferinței cu șefii misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova

 Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cooperare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, au organizat videoconferința viceprim-ministrului, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu cu ambasadorii Republicii Moldova acreditați peste hotare.

În cadrul celei de-a treia reuniuni pe platforma de comunicare și interacțiune între membrii guvernului și șefii misiunilor noastre diplomatice și oficiilor consulare, a fost discutată în detalii securitatea energetică a țării și modul de implicare a corpului diplomatic în identificarea soluțiilor pentru criza energetică.

În comunicarea cu reprezentanții corpului diplomatic, vicepremierul Andrei Spînu a punctat că efortul MIDR este orientat atât pe necesități imediate cât și pe obiectivele pe termen lung. Eforturile imediate sunt concentrate pe compensarea deficitului de energie electrică și dezvoltarea contactelor între Energocom și companii din străinătate pentru identificarea surselor și căilor alternative de livrare a resurselor energetice. În ceea ce privește gazele naturale se lucrează asupra procurării și asigurării tranzitului gazelor.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a punctat că diplomația Republicii Moldova este implicată activ în dialogul cu partenerii străini pentru gestionarea crizei energetice. Discuția de astăzi este o nouă ocazie pentru setarea obiectivelor concrete și pașilor următori pentru amplificarea efortului autorităților de a ameliora impactul negativ al crizei generat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Rețeaua de contacte a ambasadelor noastre în țările de acreditare urmează să fie valorificată în promovarea obiectivelor statului în sfera energetică.

La finalul reuniunii au fost setate sarcini concrete pentru misiunile diplomatice în promovarea necesităților urgente și pe termen mediu în vederea consolidării securității energetice a țării noastre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău