Securitatea energetică, pe agenda vizitei lui Traian Băsescu la Chișinău

  • 29 Ianuarie 2013 12:13
Securitatea energetică, pe agenda vizitei lui Traian Băsescu la Chișinău

Temele legate de securitatea energetică vor fi în prim planul agendei vizitei președintelui României Traian Băsescu la Chișinău pe 1 februarie, a declarat într-un interviu pentru portalul moldova.org consilierul șefului statului român, Iulian Chifu.

Totodată, vor fi abordate și alte teme legate de  investiții, ajutor financiar pentru construcție instituțională și reforma juridică. Potrivit lui Iulian Chifu, până la sfârșitul acestui an se așteaptă ca interconectarea rețelelor de gaze să se poată face prin încheierea proiectului de subtraversare a râului Prut, dar și interconectarea rețelelor electrice, necesară pentru posibilitatea de a transmite o cantitate mai importantă de curent decât acum.

Președintele României, Traian Băsescu, va vizita, pe 1 februarie, Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti.

Traian Băsescu se va mai întâlni la Chișinău cu premierul Vlad Filat; președintele Parlamentului, Marian Lupu; liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. El va avea o întrevedere și cu reprezentanții societății civile din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău