Sectorul turismului din Europa are nevoie de 375 miliarde de euro pentru a se redresa (ETC)

  • 27 Aprilie 2020 09:40
Sectorul turismului din Europa are nevoie de 375 miliarde de euro pentru a se redresa (ETC)

Directorul Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander, susține că sectorul turismului din Europa are nevoie de 375 miliarde de euro pentru a se redresa de pe urma crizei generate de pandemia de coronavirus (COVID-19) și a-și relua operațiunile, transmite Xinhua, preluat de Agerpres.

"Uniunea Europeană estimează că sunt necesari aproximativ 255 de miliarde de euro pentru a ajuta statele membre să redreseze industria și aproximativ 120 de miliarde de euro pentru investiții suplimentare, pentru a-i ajuta pe operatori și antreprenori să-și reia operațiunile", a declarat Eduardo Santander, într-un interviu acordat duminică agenției portugheze de presă Lusa.

În timp ce sectorul turismului din Europa stagnează, din cauza restricțiilor impuse de statele membre pentru a ține sub control pandemia, inclusiv limitarea călătoriilor între țări, "turismul a trecut de la 100% la zero" și astăzi "este redus practic la 10% din ce era", ținând cont de pierderile totale, a explicat oficialul ETC.

"Totul este în mod egal afectat, deoarece întregul lanț valoric din turism este interconectat. De la vasele de croazieră, la alți operatori, și în special companiile aeriene, toată lumea înregistrează pierderi masive, cu scăderi de la 45% pentru operatorii aerieni la 70% pentru hoteluri și restaurante", a explicat Santander.

Acesta a estimat că actuala criză "este reflectată în nivelul ridicat al șomajului în sectorul turismului din Europa, "fiind în pericol zece milioane de locuri de muncă pe continent dacă situația continuă în următoarele luni".

Cele mai afectate vor fi țările unde turismul are un aport ridicat în PIB, precum Grecia, Portugalia, Spania și Italia, a avertizat directorul Comisiei Europene pentru Turism.

România este membră din anul 1998 în Comisia Europeană pentru Turism (ETC) - organism nonprofit care reunește organizațiile naționale de turism din Europa. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău