Sectorul Râșcani din Chișinău s-a înfrățit cu municipiul Arad din România

  • 23 August 2018 15:21
Sectorul Râșcani din Chișinău s-a înfrățit cu municipiul Arad din România

Sectorul Râșcani din Chișinău s-a înfrățit cu municipiul Arad din România. Prin această înfrățire, părțile vor să întărească relațiile în domeniile: cultural, științific, educativ, economic, social. Acordul a fost semnat ieri de pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur, și primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă,

Părțile vor coopera pentru a pune în valoare patrimoniul celor două comunități și pentru a accesa programele de finanțare lansate de Uniunea Europeană.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că ar putea să contribuie și financiar în colaborarea cu sectorul Râșcani.

„Noi întotdeauna am fost oamenii care am știut să ne dezvoltăm și să ne dăruim. Am fost oamenii care am înțeles ce înseamnă comunitatea. Sper că prin votul consilierilor de anul acesta, să contribuim financiar anul viitor la acest acord. Cred că din bogăția noastră, putem să acordăm 100.000 de euro pe probleme exacte de dezvoltare din sectorul Râșcani – Moldova”, a declarat Gheorghe Falcă.

Inițiativa de semnare a unui acord de înfrățire între sectorul Râșcani și municipiul Arad a fost lansată la începutul lunii martie, de pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău