Secțiile renovate cu sprijinul SUA ale spitalului din Taraclia au fost deschise oficial

  • 03 Mai 2023 17:27
Secțiile renovate cu sprijinul SUA ale spitalului din Taraclia au fost deschise oficial

Deschiderea oficială a două secții renovate - terapie, neurologie și geriatrie, a avut loc marți la Spitalul raional din Taraclia. Banii pentru renovare au fost acordați de SUA și s-au ridicat la 280.000 de dolari, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

La ceremonia de deschidere au participat ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Doyle Logsdon, alături de președintele raionului Taraclia, Ivan Paslar, secretarul de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Alexandru Gasnaș și administrația spitalului.

În discursul său de felicitare, secretarul de stat și-a exprimat încrederea că toate renovările vor fi de ajutor lucrătorilor pentru a acorda îngrijiri medicale mai bune. El și-a exprimat, de asemenea, recunoștința Ambasadei SUA pentru implementarea proiectului.

Președintele raionului Taraclia, Ivan Paslar, a declarat că șase proiecte au fost implementate în regiune în ultimii ani datorită guvernului SUA, iar cel actual este unul dintre cele mai semnificative.

Directorul spitalului, Artur Kovacs, a explicat că aripa de terapie a fost reînnoită odată cu înlocuirea completă a comunicațiilor la energie electrică, canalizare, alimentare cu apă, au fost înlocuite pardoselile și tavanele. În cealaltă secție, unde a avut loc o renovare majoră în 2009-2011, au fost reconstruite un coridor și mai multe încăperi, în alte cabinete s-au făcut reparații cosmetice, a mai spus Kovacs.

Spitalul raional Taraclia funcționează din 1990.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău