Secțiile renovate ale spitalului din Taraclia au fost deschise oficial

  • 02 Mai 16:50
Secțiile renovate ale spitalului din Taraclia au fost deschise oficial

Deschiderea oficială a două secții renovate - terapie, neurologie și geriatrie, a avut loc marți la Spitalul raional din Taraclia. Banii pentru renovare au fost acordați de SUA și s-au ridicat la 280.000 de dolari.

La ceremonia de deschidere au participat ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Doyle Logsdon, alături de președintele raionului Taraclia, Ivan Paslar, secretarul de stat al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Alexandru Gasnaș și administrația spitalului, transmite Moldpres.

În discursul său de felicitare, secretarul de stat și-a exprimat încrederea că toate renovările vor fi de ajutor lucrătorilor pentru a acorda îngrijiri medicale mai bune. El și-a exprimat, de asemenea, recunoștința Ambasadei SUA pentru implementarea proiectului.

Președintele raionului Taraclia, Ivan Paslar, a declarat că șase proiecte au fost implementate în regiune în ultimii ani datorită guvernului SUA, iar cel actual este unul dintre cele mai semnificative.

Directorul spitalului, Artur Kovacs, a explicat că aripa de terapie a fost reînnoită odată cu înlocuirea completă a comunicațiilor la energie electrică, canalizare, alimentare cu apă, au fost înlocuite pardoselile și tavanele. În cealaltă secție, unde a avut loc o renovare majoră în 2009-2011, au fost reconstruite un coridor și mai multe încăperi, în alte cabinete s-au făcut reparații cosmetice, a mai spus Kovacs.

Spitalul raional Taraclia funcționează din 1990.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău