Secțiile de înmatriculare a vehiculelor din Râbnița și Tiraspol și-au reluat activitatea

  • 01 Octombrie 2020 17:17
Secțiile de înmatriculare a vehiculelor din Râbnița și Tiraspol și-au reluat activitatea

Secțiile de înmatriculare a vehiculelor din Tiraspol și Râbnița, care și-au suspendat activitatea pe 1 septembrie, au început să funcționeze de astăzi, 1 octombrie. Asupra acestui fapt a convenit grupul de lucru sectorial pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, transmite IPN.

Biroul politici de integrare precizează că în cadrul ședinței online s-a discutat despre efectuarea unei vizite comune, săptămâna viitoare, pentru a documenta activitatea celor două puncte.

Totodată, Chișinăul a reiterat necesitatea anulării așa-numitelor taxe, ilegale și discriminatorii, de vinietă pentru autoturismele cu numere de înmatriculare ale Republicii Moldova ce intră în regiunea transnistreană.

Cele două secții de înmatriculare a automobilelor din regiunea transnistreană și-au început activitatea pe 1 septembrie 2018. Timp de doi ani, au fost înmatriculate circa patru mii de autoturisme, fiind eliberate plăcuțe și certificate de format neutru (trei litere și trei cifre). Acestea permit accesul mijloacelor de transport din regiunea transnistreană în traficul rutier internațional. Recent, autoritățile de la Chișinău au decis prelungirea procesului de înamatriculare cu încă doi ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău