Secția de reanimare a spitalului din Cahul fost reparată și dotată cu echipament performant

  • 12 Octombrie 13:32
Secția de reanimare a spitalului din Cahul fost reparată și dotată cu echipament performant

Secția anestezie și terapie intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Raional Cahul a fost renovată și dotată cu echipament performant. De servicii medicale mai bune vor beneficia și locuitorii din raioanele învecinate: Cantemir, Vulcănești și Taraclia, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de inaugurare au participat președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, administrația locală și personalul medical al instituției.

Secția are 13 paturi și va acorda asistență medicală pacienților în stare critică, cu patologii chirurgicale, ginecologice și cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Secția ATI a spitalului din Cahul a fost reparată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19”, gestionat de Ministerul Sănătății. De asemenea, din bugetul de stat, dar și cu sprijinul partenerilor, secția a fost dotată cu echipament medical.

Potrivit Ministerului Sănătății, 11 secții ATI din mai multe spitale republicane, municipale și raionale din țară au fost reparate în cadrul proiectului Băncii Mondiale, în sumă de aproximativ 187,2 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău