Secretarul General ONU își începe vizita în Republica Moldova

  • 09 Mai 2022 08:22
Secretarul General ONU își începe vizita în Republica Moldova

Astăzi, 9 mai, Secretarul-General al Organizației Națiunilor Unite, începe vizita sa de două zile în Republica Moldova. Înaltul oficial va avea întrevederi cu președintele Maia Sandu și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, de asemenea, va vizita un Centru de acomodare a refugiaților ucraineni, transmite IPN

În prima zi a vizitei, va avea loc întrevederea oficialilor la Președinție, după care, la ora 17:30, Maia Sandu și Antonio Guterres, vor susține o conferință de presă comună.

În data de 10 mai, între orele 10:00 – 11:00, Secretarul-General ONU, va efectua o vizita la Centrul de Acomodare a Refugiaților de la Moldexpo, situat pe str. Ghioceilor 1. Acesta va fi însoțit de Coordonatorul Rezident ONU, Simon Springett, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari și alți oficiali și șefi de agenții ONU. În timpul aceste vizitei, E.S. Antonio Guterres va face, de asemenea, declarații de presă.

Pentru a avea acces la cele două evenimente presa este îndemnată să se acrediteze.

La sfârșitul lunii trecut, Secretarul general ONU a avut o vizită la Moscova, în cadrul căreia i-a spus președintelui rus Vladimir Putin că Rusia a agresat Ucraina, nu invers. „Nu există trupe ale Ucrainei în Rusia, în schimb există trupe ale Federației Ruse în Ucraina”. Următoarea vizită a oficialului ONU a fost la Kiev, în timpul căreia trupele ruse au atacat capitala Ucrainei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău