Secretarul general al NATO va participa online la summitul B9 (oficial)

  • 09 Iunie 2022 13:31
Secretarul general al NATO va participa online la summitul B9 (oficial)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va participa online la Summitul București 9 (B9), găzduit vineri de președintele României, Klaus Iohannis, și de președintele Poloniei, Andrzej Duda, indică un comunicat de presă al Alianței Nord-Atlantice difuzat joi, citat de Agerpres.

Comunicatul NATO nu oferă alte detalii, dar precizează că în cursul zilei vor fi disponibile mai multe informații pe website-ul organizației.

Joi dimineață, agenția de presă Reuters, citând un oficial al NATO, a relatat că Jens Stoltenberg a fost diagnosticat cu zona zoster și că va participa doar de la distanță la evenimentele la care era invitat în Germania și România.

Stoltenberg urma să se întâlnească joi, la Berlin, cu cancelarul german Olaf Scholz și să participe vineri, la Palatul Cotroceni, la Summitul Formatului București 9 (B9). Potrivit unei informații publicate pe website-ul NATO, Jens Stoltenberg va avea joi întâlniri prin videoconferință cu cancelarul german, Olaf Scholz, și cu ministrul federal al apărării, Christine Lambrecht.

La București, Stoltenberg urma să aibă vineri discuții bilaterale cu președintele României, cu președintele Poloniei și cu președintele Ungariei, Katalin Novak, și să susțină o conferință de presă comună cu șeful statului român și omologul său polonez, potrivit unui comunicat al Alianței Nord-Atlantice difuzat marți.

Formatul București 9 (B9) este o inițiativă lansată de președintele României, Klaus Iohannis, și de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău