Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei și Siriei să oprească ofensiva din Idlib

  • 28 Februarie 2020 14:14
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Rusiei și Siriei să oprească ofensiva din Idlib

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut vineri Rusiei și Siriei să oprească ofensiva din Idlib, în nord-vestul Siriei, precizând, după o reuniune a ambasadorilor statelor membre, că Alianța Nord-Atlantică este solidară cu Turcia, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Cerem regimurilor rus și sirian să oprească atacurile, să oprească atacurile aeriene aleatorii. Cerem de asemenea Rusiei și Siriei să respecte pe deplin dreptul internațional", a afirmat Stoltenberg într-o conferință de presă.

"Cerem Siriei și Rusiei să se angajeze pe deplin în eforturile depuse de ONU pentru găsirea unei soluții pașnice la conflictul din Siria", a adăugat el.

Ambasadorii la NATO ai statelor membre ai organizației s-au reunit vineri, la Bruxelles, pentru consultări legate de evoluția situației din Siria, la cererea Turciei, în baza Articolului 4 al Tratatului Alianței, după ce 33 de soldați turci au fost uciși joi într-un atac aerian sirian în regiunea Idlib.

Conform Articolului 4 din Tratat, orice stat aliat poate solicita ținerea de consultări în situația în care consideră că îi sunt amenințate integritatea teritorială, independența politică sau securitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău