Secretarul general al NATO anticipează o iarnă grea și un război de uzură în Ucraina

  • 23 August 2022 20:32
Secretarul general al NATO anticipează o iarnă grea și un război de uzură în Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți la summitul ''Platformei Crimeea'' că se așteaptă la o iarnă ''grea'' și la un ''război de uzură'' în Ucraina, astfel că le-a cerut aliaților să ''rămână alături de Ucraina atât timp cât va fi necesar'' în fața invaziei ruse, relatează agenția EFE.

„Se apropie iarna și va fi una grea. Ceea ce vedem acum este o bătălie de uzură. Aceasta este o bătălie a tenacității, a logisticii. De aceea trebuie să susținem sprijinul față de Ucraina pe termen lung pentru ca aceasta să rămână o națiune suverană și independentă'', a indicat Stoltenberg.

„Președintele (rus Vladimir) Putin a crezut că poate zdrobi poporul ucrainean și forțele sale armate, diviza națiunile noastre democratice, dicta altora ce să facă. S-a înșelat'', a susținut secretarul general al NATO în discursul său în care a menționat de asemenea sprijinul militar considerabil oferit Ucrainei de statele Alianței.

El a vorbit în cadrul celui de-al doilea summit al ''Platformei Crimeea'', desfășurat în ajunul Zilei Independenței Ucrainei și la care au participat online oficiali din circa 50 de țări.

Primul summit a fost organizat anul trecut la aceeași dată la inițiativa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a anunțat atunci că țara sa a dezvoltat o ''strategie de dezocupare'' a peninsulei anexate de Rusia în 2014, dar ''Ucraina singură nu va putea niciodată să readucă înapoi Crimeea, vom avea nevoie de un sprijin eficient la nivel internațional'' în vederea ''eliberării'' ei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău