Secretarul General al GUAM | Agenda propusă de R. Moldova este ambițioasă și se va solda cu rezultate palpabile

  • 19 Martie 2018 17:20
Secretarul General al GUAM | Agenda propusă de R. Moldova este ambițioasă și se va solda cu rezultate palpabile

Secretarul general al GUAM, Altai Efendiev, a declarat că agenda propusă de R. Moldova, în calitatea sa de președinte în exercițiu, este una ambițioasă, cu spirit practic în activitatea organizației, care urmează să se soldeze atât cu rezultate palpabile pentru cetățenii statelor membre.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a discutat cu Secretarul general al GUAM, Altai Efendiev, despre acțiunile prioritare ale R. Moldova în calitate de Președinte al ODDE-GUAM.  Astfel, Tudor Ulianovschi a vorbit despre importanța acordată de autoritățile R. Moldova organizării reuniunii prim-miniștrilor din statele mebre care facc parte din GUAM, planificată pentru luna iunie 2018. 

„Republica Moldova, în calitatea sa de președinte în exercițiu al GUAM, abordează acest for al șefilor executivelor GUAM drept o platformă pentru intensificarea și amplificarea colaborării în cadrul organizației. În acest scop se preconizează organizarea concomitentă a unui Business Forum, care va întruni reprezentanți ai mediului de afaceri din țările-membre, în special, reprezentații businessului mic și mijlociu, care este privit drept un motor al dezvoltării economice”, a punctat șeful Diplomației moldovenești.

Tudor Ulianovschi și Altai Efendiev au și-au exprimat opiniile privind formatul de colaborare GUAM +, care include diverse proiecte între GUAM și partenerii tradiționali, în special, SUA și Japonia, dar și perspectivele dezvoltării unor relații cu membrii Grupului Vâșegrad. În opinia ministrului de Externe, scopul principal al acestui segment de activitate al GUAM este elaborarea și implementarea proiectelor concrete în diverse domenii. 

În opinia Secretarul General al GUAM, agenda propusă de R. Moldova, în calitatea sa de președinte în exercițiu, este una ambițioasă, cu spirit practic în activitatea organizației, care urmează să se soldeze atât cu rezultate palpabile pentru cetățenii statelor membre, cât și să aprofundeze colaborarea statelor membre al GUAM în cadrul organizațiilor internaționale și regionale.

Republica Moldova deține președinția rotativă în GUAM începând cu 1 ianuarie 2018, iar vizita Secretarului General al organizației are drept scop examinarea în comun cu autoritățile țării noastre a diverselor aspecte ce țin de exercitarea președinției și de activitatea organizației. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău