Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: „Republica Moldova va putea face parte din spațiul european și NATO”

  • 29 Noiembrie 2022 14:41
Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: „Republica Moldova va putea face parte din spațiul european și NATO”

„Republica Moldova va putea face parte din spațiul european și NATO. Fiecare națiune ar trebui să-și poată decide propria cale", a declarat Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, la Forumul Aspen, organizat astăzi la București.

„Republica Moldova este specială pentru România și pentru NATO. Pentru prima oară avem un ministru de externe al Republicii Moldova care participă la întâlnirile noastre. În Constituție ei spun că ei sunt o țară neutră. Ei spun: Ne trebuie ajutor, ca să trecem printr-o perioadă dificilă. NATO își face datoria, iar Republica Moldova va putea face parte din spațiul european și NATO și ar putea să-i acorde acea perspectivă europeană, precum în cazul Ucrainei și Georgiei. Cred că fiecare națiune ar trebui să-și poată decide propria cale, noi respectăm asta.”, a spus Mircea Geoană

Secretarul adjunct NATO a specificat că conceptul de neutralitateeutralitatea se schimbă în Europa.

„Finlanda și Suedia au decis, după zeci de ani de neutralitate, să renunțe la acea neutralitate. Elveția are o neutralitate extrordinar de puternică, deci este vorba de a avea această arhitectură, în care nu discutăm doar despre securitate”, a spus Mircea Geoană.

Forumul Aspen este organizat de Institutul Aspen România și German Marshall Fund of the United States, cu susținerea NATO, fiind cofinanțat de Uniunea Europeană și USAID.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău