Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, confirmă prelungirea mandatului său până în octombrie 2023

  • 16 Octombrie 2021 13:18
Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, confirmă prelungirea mandatului său până în octombrie 2023

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a confirmat sâmbătă că mandatul său în această funcție a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2023.

'Sunt onorat de decizia Secretarului General Jens Stoltenberg de a-mi prelungi mandatul cu încă un an, până în octombrie 2023', a scris Mircea Geoană pe contul său de Facebook.

'Acum doi ani, pe 16 octombrie 2019, am preluat funcția de Secretar General Adjunct al NATO. O mare onoare, dar și o provocare, să fiu primul lider din Centrul și Estul Europei care ocupa o astfel de funcție', a amintit Geoană, subliniind că 'au fost doi ani intenși, plini de provocări, dar și de mari satisfacții'.

El afirmă, că prin prelungirea mandatului, că va 'putea să contribuie la negocierea, adoptarea și implementarea noului Concept Strategic și a agendei NATO 2030'.

'Nimic mai important decât să asigurăm adaptarea Alianței noastre la un mediu de securitate profund modificat și să continuăm să protejăm în fața oricărei amenințări securitatea și prosperitatea celor 30 de națiuni aliate și a celor 1 miliard de cetățeni, de a căror încredere depinde în mod esențial succesul nostru comun', mai scrie secretarul general adjunct al NATO în mesajul său.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău