Secretarul Energiei al SUA | Europa se luptă cu provocări în domeniul energiei din cauza dependenței de Rusia

  • 18 Septembrie 2018 15:42
Secretarul Energiei al SUA | Europa se luptă cu provocări în domeniul energiei din cauza dependenței de Rusia

Secretarul energiei al SUA, Rick Perry, a declarat marți că Europa centrală continuă să se lupte cu provocări în ceea ce priveștie situația energetică, din cauza existenței unui singur furnizor, respectiv Rusia și că singura soluție pentru siguranță și certitudine privind petrolul este diversitatea, scrie Mediafax.

„SUA e un lider mondial în ceea ce privește petrolul și gazul și vrem să împărtășim acest lucru cu regiunile celor trei mari. Energia nu trebuie să fie folosită niciodată că un mijloc de amenințare. Națiunea din Europa centrală continuă să se lupte cu multe provocări în ceea ce privește situația energetică. Acest lucru e din cauza existenței unui furnizor unic și din cauza opoziției agresive a Rusiei. Această situație, dependența a Europei de gazul rusesc a crescut de la 30% la mai mult de 40%. Acest lucru creează îngrijorări. Siguranță și certitudinea în ceea ce privește petrolul înseamnă varietate. Diversitatea energetică, multitudinea surselor energetice, sunt foarte importante”, a declarat secretarul general al SUA, Rick Perry, la Palatul Cotroceni de la București. 

 Secretarul energiei al SUA a susținut că membrii Inițiativei celor Trei Mări pot conta pe sprijinul Statelor Unite ale Americii ca partener de încredere în domeniul energiei.

„Ne-am reunit într-un moment vital. E nevoie de energei mai multă, de prosperitate economică, de securitate și mai presus de orice libertate si oportunități individuale. Puteți conta pe SUA că un partener de încredere în domeniul energiei”, a adăugat Rick Perry.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău