Secretarul de Stat Vladimir Cuc a participat la Reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est

  • 15 Noiembrie 2021 13:54
Secretarul de Stat Vladimir Cuc a participat la Reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est

Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe ai statelor participante la SEECP, organizată de Republica Elenă, în calitate de Președinte-în-Exercițiu (PîE) al SEECP, care a avut loc la Bruxelles, Belgia.

În cadrul reuniunii informale participanții au discutat despre evoluțiile recente ale cooperării regionale din Europa de Sud-Est. Ministrul afacerilor externe al Republicii Elene, Nikolaos Dendias, a trecut în revistă prioritățile președinției în exercițiu și principalele evenimente planificate pentru perioada mandatului. Șefii delegațiilor naționale, de asemenea, au abordat modalitățile de consolidare a eforturilor de recuperare post-pandemică și au menționat progresele care au fost atinse în procesele de integrare europeană în această perioadă.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a exprimat apreciere președinției Republicii Elene în cadrul SEECP privind exercitarea mandatului său menționând deschiderea Republicii Moldova pentru sprijinirea priorităților stabilite. Totodată, secretarul de stat s-a referit la importanța continuării procesului de extindere UE spre țările din Balcanii de Vest, ceea ce servește drept o inspirație pentru alte țări cu aspirații europene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău