Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit-o la MAEIE pe ambasadoarea Greciei în Republica Moldova, Sofia Grammata

  • 23 Noiembrie 2022 08:30
Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit-o la MAEIE pe ambasadoarea Greciei în Republica Moldova, Sofia Grammata

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit-o la MAEIE pe Sofia Grammata, ambasadoarea Greciei în Republica Moldova, cu reședința la București, cu prilejul unei vizite de lucru la Chișinău. Diplomații au discutat parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova, dar și aprofundarea cooperării bilaterale, cu accent pe sectorul energetic și al sănătății.

Interlocutorii au salutat relațiile cordiale dintre țările noastre și au căzut de acord asupra impulsionării contactelor și vizitelor la nivel înalt. Veaceslav Dobîndă a vorbit despre acțiunile autorităților de la Chișinău în procesul de reforme orientate spre dezvoltarea europeană a țării noastre, dar și impactul asupra Republicii Moldova a războiului injust declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, se arată în comunicat.

În contextul situației dificile în domeniul energetic, ambasadoarea Sofia Grammata a menționat disponibilitatea țării sale de a oferi cu titlu gratuit generatoare pentru un număr de grădinițe și școli din Republica Moldova.

În continuarea discuțiilor dintre șefii diplomațiilor moldovene și elene de la New York, a fost confirmată disponibilitatea ambelor părți pentru definitivarea procedurilor privind contrasemnarea și implementarea unui program de formare în domeniul medicinei fetale pentru specialiștii din Republica Moldova. Oficialii au abordat și pașii următori privind încheierea unui acord între Academia Diplomatică elenă și Institutul diplomatic al MAEIE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău