Secretarul de stat Ruslan Bolbocean, la Tbilisi: „Am reconfirmat sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și Georgiei în hotarele internațional recunoscute”

  • 01 Februarie 2023 08:53
 Secretarul de stat Ruslan Bolbocean, la Tbilisi: „Am reconfirmat sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și Georgiei în hotarele internațional recunoscute”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Externe al Georgiei au organizat la Tbilisi următoarea rundă a consultărilor politice interministeriale. În cadrul acestora, secretarul de stat Ruslan Bolbocean și viceministrul de externe al Georgiei Teimuraz Janjalia au apreciat dinamica ascendentă a dialogului politic bilateral din ultima perioadă, au confirmat disponibilitatea pentru menținerea acestei tendințe pozitive și pe viitor, inclusiv prin organizarea vizitelor bilaterale la nivel înalt.

În același timp, interlocutorii au remarcat importanța activizării cooperării între cele două țări în domeniul comercial-economic și cel investițional, fiind menționat interesul în desfășurarea ședinței ordinare a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare economică, precum și organizarea unui forum bilateral al oamenilor de afaceri.

Un subiect separat l-a constituit cooperarea moldo-georgiană în contextul aspirațiilor europene ale statelor noastre, inclusiv agenda de reforme implementate de autoritățile din Republica Moldova și Georgia. Oficialul georgian a fost informat despre procesul de pregătire a celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care urmează să se desfășoare în Republica Moldova pe data de 1 iunie.

De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii privind situația regională. În context, părțile au reconfirmat sprijinul reciproc pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și Georgiei în hotarele internațional recunoscute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău