Secretarul de stat Nicolae Eșanu, despre decizie CSM în legătură cu judecătorii CSJ. „Paradoxul e că eu apăr un organ care încalcă flagrant legea”

  • 16 Iulie 2019 13:46
Secretarul de stat Nicolae Eșanu, despre decizie CSM în legătură cu judecătorii CSJ. „Paradoxul e că eu apăr un organ care încalcă flagrant legea”

Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, a venit cu o reacție după ce niciun candidat la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ) nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Asttfel, Nicolae Eșanu a menționat că anul trecut legislația a fost modificată anume pentru a stipula în mod expres, că deciziile privind cariera judecătorului se adoptă, nu în baza rezultatelor votului, ci în temeiul rezultatelor evaluărilor, în baza unor criterii obiective. „Constat situația paradoxală, în care mă aflu eu personal. Paradoxul constă în aceea, că eu apăr un organ care încalcă flagrant legea (nu vreau să mă plâng sau să mă dau tare, dar trebuie să menționez că am depus și încă mai depun eforturi considerabile, pentru a rezista presiunii de a promova proiecte din lege, prin care mandatul membrilor CSM să înceteze înainte de timp), facând referință nu la acte normative naționale sau internaționale, ci la standardele internaționale, care, în mare parte ramân, totuși, niște recomandări”, a menționat Nicolae Eșanu. 

Menționăm că în concursul pentru funcția de judecător al CSJ s-au înscris trei magistrați de la Curtea de Apel Chișinău, Oxana Robu, Stelian Teleucă și Natalia Simciuc; doi de la Judecătoria Chișinău, Sergiu Daguța și Nina Arabadji; și Eugeniu Pșenița, de la Judecătoria Edineț.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău