Secretarul de stat în cadrul DRRM, Adrian Dupu: România, în prima linie în susținerea Republicii Moldova în parcursul său european

  • 09 Martie 13:28
Secretarul de stat în cadrul DRRM, Adrian Dupu: România, în prima linie în susținerea Republicii Moldova în parcursul său european

Prezent în direct la ediția specială Puterea Știrilor, transmisă de la Romexpo, unde a avut loc Congresul Partidului Popular European, Adrian Dupu a vorbit despre parcursul european al R. Moldova, despre susținerea României, dar și despre atmosfera din țară într-un an cu alegeri.

„Nu există în acest moment un pericol real din Transnistria. Am înțeles că cei de acolo sunt puțin deranjați de noul cod fiscal intrat în vigoare în ianuarie. Dar, în afară de acest lucru, Transnistria ar fi pur și simplu izolată dacă nu ar mai primi ajutor din R. Moldova. Cred că nu există în acest moment motive de îngrijorare, tot ce e posibil ca în marja alegerilor și a referendumului care urmează să fie unii care vor dori să  destabilizeze situația, dar ne putem doar imagina acest lucru în acest moment. Din discuțiile pe care le-am avut nu există niciun pericol, dar, e adevărat, nu trebuie să minimalizăm sau să ignorăm situația de acolo”, a afirmat Adrian Dupu pentru psnews.ro.

În ce privește informația privind o posibilă cerere a Transnistriei de anexare la Rusia, Dupu a subliniat faptul că autoritățile de la Chișinău au declarat la acel moment că nu au astfel de informații și au dat asigurări în acest sens.

„Acest zvon a pornit de la un opozant al regimului din Transnistria. Cert este că autoritatile din R. Moldova au fost informate referitor la ce se întâmplă acolo”, a adăugat Adrian Dupu.

Referitor la sprijinul pe care îl oferă România Republicii Moldova în procesul de integrare la Uniunea Europeană, Dupu a subliniat importanța acestuia.

„Cred că fără România nu am putea să vorbim despre un parcurs european al Republicii Moldova. Încă de la început am fost alături de ei. Faptul că îi ajutăm nu doar financiar ci și cu expertiză, pentru că experți din România sunt acum acolo și lucrează cu autoritățile pentru tot ce înseamnă deschidere negocierilor, faptul că i-am susținut și înainte în timpul procesului de aplicare pentru a deveni candidat. Nu am fi vorbit acum despre un parcurs european dacă nu erau președintele Iohannis, președintele PNL, Nicolae Ciucă, prim-ministrul, miniștrii de externe. România a fost mereu în prima linie pentru îndeplinirea acestui deziderat”, a completat Adrian Dupu, secretarul de stat în cadrul DRRM, Adrian Dupu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău