Secretarul de stat Antony Blinken declară sprijinul deplin al SUA pentru R. Moldova

  • 21 Septembrie 2022 19:34
Secretarul de stat Antony Blinken declară sprijinul deplin al SUA pentru R. Moldova

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a asigurat-o pe președintele Maia Sandu de sprijinul deplin al SUA pentru Republica Moldova. Potrivit agenției Infotag, el a spus acest lucru în cadrul conferinței Democracy Delivers, care a avut loc în marja reuniunii Adunării Generale a ONU.

„În Republica Moldova, alegătorii s-au prezentat masiv la vot pentru a-și exprima încrederea în guvernul care promovează reforme, în agenda anticorupție. Trebuie să-mi exprim admirația pentru dumneavoastră, doamnă președintă, și pentru colegii dumneavoastră - ea este nemărginită. Acum vă confruntați cu provocări dificile în circumstanțe extrem de dificile. Dar să știți că Statele Unite vă sprijină ferm în ceea ce faceți ", a spus Blinken, adresându-i-se lui Sandu.

Președintele USAID, Samantha Power, și-a exprimat admirația față de președintele Republicii Moldova, subliniind că Sandu este prima femeie președinte a R. Moldova.

„R. Moldova este țara care primește cei mai mulți refugiați din Ucraina în raport cu populația țării. Se întâmplă că doamna Sandu este eroul personal al fiicei mele, dovadă că fetele pot face orice", a spus Power.

Sandu a vorbit despre progresul reformelor și eforturile în lupta împotriva corupției. Ea a subliniat faptul că un fost procuror federal din Statele Unite a ajuns să conducă Procuratura anticorupție din Moldova (Veronica Dragalin - "I.").

"O persoană care nu face parte din sistemul nostru, care va reîntoarce încrederea în sistem. Vreau să-i spun sectorului privat: există campioni în politică și trebuie să poți să-i ajuți. Politica poate fi murdară, dar uneori putem fi destul de norocoși să obținem miniștri campioni și apoi o țară campioană a reformei, unde există cu adevărat voință politică pentru asta", a spus președintele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău