Secretarul de Stat american, Antony J. Blinken, se va afla, la finele acestei săptămâni, într-o vizită de lucru în Republica Moldova, ca parte a unui turneu diplomatic

  • 04 Martie 2022 16:14
Secretarul de Stat american, Antony J. Blinken, se va afla, la finele acestei săptămâni, într-o vizită de lucru în Republica Moldova, ca parte a unui turneu diplomatic

Secretarul de Stat american, Antony J. Blinken, se va afla, la finele acestei săptămâni, într-o vizită de lucru în Republica Moldova, ca parte a unui turneu diplomatic de consultări ample și coordonarea acțiunilor SUA cu aliații și partenerii NATO, pe fundalul agresiunii militare ruse în Ucraina.  

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, turneul european cuprinde 6 țări. Oficialul american va efectua vizite în Belgia, Polonia, Republica Moldova și în cele trei state baltice: Letonia, Lituania și Estonia.

Mâine, 5 martie, Antony J. Blinken se va afla în Polonia, unde are programate întrevederi cu liderii de la Varșovia. Următoarea destinație va fi Republica Moldova, iar pe 6 martie, urmează să se întâlnească la Vilnius, cu șeful statului și premierul Lituaniei.

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță că agenda discuțiilor cu secretarul american de Stat include sprijinul Washingtonului pentru eforturile Republicii Moldova de a le oferi asistență refugiaților ucraineni, precum și susținerea de către partea americană a proceselor democratice, suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

La Chișinău, șeful diplomației americane va discuta cu președinta Maia Sandu, prim-ministrul Natalia Gavrilița și cu ministrul de externe Nicu Popescu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău