Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns în Ucraina pentru a oferi „reasigurări puternice” în timp ce armele americane ajung pe linia frontului

  • 14 Mai 09:35
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns în Ucraina pentru a oferi „reasigurări puternice” în timp ce armele americane ajung pe linia frontului

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a aterizat în Ucraina în momentul în care armele dintr-un nou pachet de ajutor american încep să ajungă pe linia frontului, transmite BBC, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, vizita sa are loc în timp ce țara se luptă să rețină o incursiune rusă majoră în apropierea celui de-al doilea oraș ca mărime, Harkov. Se așteaptă ca diplomatul american de top să se întâlnească cu președintele Volodimir Zelenski și cu alți oficiali.

Blinken va transmite un mesaj de reasigurare, spun oficialii americani.

Sosirea secretarului de stat marți marchează trei săptămâni de când Congresul american a aprobat în cele din urmă un nou pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari (49 de miliarde de lire sterline) pentru Ucraina, după mai mult de un an de paralizie partizană la Washington, unii republicani opunându-se categoric finanțării.

Înaintea sosirii ului Blinken la Kiev, un oficial american de rang înalt a declarat că armele finanțate de americani care sosesc acum pe linia frontului includ interceptoare de apărare aeriană, artilerie și rachete ghidate de precizie cu rază lungă de acțiune ATACMS.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău