Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc | În ultimele zile se atestă o creștere a cazurilor de COVID-19, ceea ce impune în continuare respectarea măsurilor restrictive

  • 27 Ianuarie 2021 14:18
Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc | În ultimele  zile se atestă o creștere a cazurilor de COVID-19, ceea ce impune în continuare respectarea măsurilor restrictive

În ultimele zile se atestă o creștere a cazurilor de COVID-19, ceea ce impune în continuare respectarea măsurilor restrictive, a anunțat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, în cadrul ședinței de Guvern.

Cele mai multe cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sunt în municipiul Chișinău, regiunea transnistreană, Strășeni, Ialoveni. Situația este mai bună la Dondușeni, Comrat, Ceadâr-Lunga, unde în ultima perioadă se atestă câte un caz de îmbolnăvire.

Și premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi a îndemnat oamenii să poarte în continuare măști de protecție și să respecte regulile. El consideră că numărul cazurilor de îmbolnăvire este în prezent „acceptabil”.

Numărul de noi infectări se menține la un nivel acceptabil, însă trebuie să fim prudenți, ca să nu permitem o creștere drastică a cazurilor de infectare”, a declarat Aureliu Ciocoi.

În prezent, 6211 persoane urmează tratament împotriva COVID-19. În stare extrem de gravă sunt 226 de persoane, 48 sunt la ventilație mecanică. Autoritățile spun că numărul cazurilor de deces este înalt: de la începutul îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2 în Republica Moldova au fost atestate 3381 de cazuri de deces.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău