Secretara de stat Nadejda Burciu, la întrevederea cu omologul său român: „Apreciem susținerea României în dezvoltarea sistemului penitenciar din Republica Moldova”

  • 26 Noiembrie 2022 08:59
Secretara de stat Nadejda Burciu, la întrevederea cu omologul său român: „Apreciem susținerea României în dezvoltarea sistemului penitenciar din Republica Moldova”

Secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, a avut o întâlnire de lucru, la București, cu secretarul de stat al Ministerului Justiției din România, Bogdan Ilea, și directorul ANP din țara vecină. În cadrul discuțiilor, oficialii au analizat posibilitățile dezvoltării colaborării dintre cele două ministere în ceea ce privește schimbul de experiență și bune practici în domeniul penitenciar.

Nadejda Burciu a apreciat aportul valoros al Ministerului Justiței din România, pentru dezvoltarea capacităților profesionale ale angajaților din sistemul penitenciar din țara noastră. „Apreciem susținerea României în dezvoltarea sistemului penitenciar din Republica Moldova. Ne dorim continuarea și intensificarea cooperării dintre instituțiile noastre, în scopul apropierii sistemului penitenciar autohton de principiile și practicile europene în domeniu, prin învățarea și preluarea unor modele implementate deja cu succes în România”, a spus secretara de stat.

Secretarul de stat al Ministerului Justiției și directorul ANP din România și-au manifestat disponibilitatea în vederea sprijinirii sistemului penitenciar din Republica Moldova, prin realizarea unor schimburi de experiență, inclusiv prin delegarea de experți în domenii ce vizează activitatea diverselor structuri din administrația penitenciară.

Oficialii români au confirmat disponibilitatea de a delega experți din managementul strategic ale sistemului penitenciar din Romnânia, pentru formarea profesională continuă a directorilor instituțiilor penitenciare din țara noastră.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău