Seara rămân fără apă consumatorii din străzile Grenoble, Cuza Vodă și Traian, anunță „Apă-Canal”

  • 02 Februarie 2023 16:34
Seara rămân fără apă consumatorii din străzile Grenoble, Cuza Vodă și Traian, anunță „Apă-Canal”

Rămasă fără lumină la blocul administrativ, din cauza datoriilor, întreprinderea ,,Apă-Canal Chișinău” anunță că apa va fi oprită pe străzile Grenoble, Cuza Vodă și Traian.

„La Botanica și Telecentru nu ajunge deja apă la unele blocuri, din cauza deconectării energiei electrice la blocul Central de la SA ,,Apă-Canal Chișinău”. Apa în rețele nu are presiune. Seara nu vor avea apă consumatorii de pe str. Grenoble, Cuza Voda și Traian, din lipsa presiunii, mai ales se va simti la etajele de sus. Încercam să restabilim generatoarele pentru a menține situația și a nu lăsa oamenii fără apă”, se arată într-o postare a întreprinderii, citată de IPN.

Viceprimarul Irina Gutnic a comunicat că un generator a fost pus în funcțiune în jurul orei 10.00, dar a lucrat un timp foarte scurt și s-a defectat. 
„Este prea costisitor pentru „Apa-Canal Chișinău” astăzi să punem în funcție acest generator. Or, noi trebuie să adunăm mijloace financiare ca să stingem datoria”, a menționat viceprimarul.

Premier Energy a notificat „Apă-Canal Chișinău” despre deconectarea a două locuri de consum, în lipsa unor soluții realiste de plată a datoriei pentru energia electrică consumată. Suma datoriei constituie 68,6 milioane de lei, ce include și facturi cu termenul de plată expirat, neachitate încă din luna noiembrie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău